Szolgáltatások

Célunk, hogy az Ön otthonába a levegő tiszta, friss illatát varázsoljuk, emellett a legnagyobb hatékonysággal szabaduljunk meg a szabad szemmel nem látható károkozóktól. Természetesen nem szeretnénk leszűkíteni az ózon technológia felhasználási területét, hiszen több szegmensben is megoldást nyújt, amely magában foglalja többek között gépjárművek, hajók, klímák, vendéglátó egységek, hotelszobák, rendelők, konditermek öltözőinek fertőtlenítése mellett a kellemetlen szagok megszüntetését is, továbbá javasolt olyan helyeken alkalmazni, ahol a csírátlanítás vegyszerekkel nem megoldható. A kezelések megkezdése előtt a kezelendő területet minden esetben felmérjük, majd a munkafolyamatot szakembereink végzik. Az előállított ózon mennyiségét mérjük a beavatkozások alkalmával, így nyugodtan hagyjuk magunk mögött a kezelt területet! A több ózon nem káros, viszont elengedhetetlen, ha a megfelelő hatást el szeretnénk érni. Mivel gyorsan bomlik, fontos, hogy nagy teljesítményű, ipari ózongenerátorokat használjunk, amelyek elegendő gázt tud előállítani.

Az ózonról (O3)?

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra már 0,01 ppm ózonkoncentrációt érzékelnek. A 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet – kiszáradt száj, légutak irritációja- az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül.

Az ózon és az oxigén egymás allotróp módosulatai. Az ózon szúrós szagú, mérgező gáz. Standard hőmérsékleten és nyomáson -nagy tömegben- halványkék árnyalatú. -112 °C alatt sötétkék folyadék, -193 °C alatt sötétkék kristály. Az egyik legerősebb oxidálószer. Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű.

Rendkívül mérgező!!! Toxikus hatását elsősorban a telítetlen zsírsavak oxidatív bontása okozza, ami különösen E-vitamin-hiány esetén erőteljes.

Szagát – ami még 500 ezerszeres hígításban is érezhető – rendszerint a klóréhoz hasonlónak találják, de koncentrációjától függően szegfű, széna illatúnak is érezhetjük.

A 19. században az emberek elkezdték hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra és a táplálék frissen tartására. Száz év leforgása alatt pedig az emberek ózonhoz való kapcsolata és hozzáállása jelentősen megváltozott, és annak használata széles körben elterjedt. 1902-ben Németországban hozták létre az első olyan gyárat, amely a víz ózonnal történő fertőtlenítésére és tisztítására szakosodott. Azóta már sok vízműben alkalmaznak ózonos technológiát a víz tisztításának és fertőtlenítésének folyamatában. Az ózonnal kezelt víz íze és állapota jobb, mint a hagyományos csapvízé. 1904-től ugyancsak elterjedtté válik az ózon használata a tej, hús, sajt és fehérjét tartalmazó táplálékok frissen tartásánál. Igénybe vették az ózon jótékony hatását a világháború idején az emberek fizioterápiájához, valamint később a sportolók izomzatának fejlesztéséhez és növeléséhez. A modern világban pedig egyre népszerűbbé válik az ózon a fodrászatban, a légfrissítésnél és zuhanyzásnál.

Mikor és hol alkalmazható

Az ózon technológiával fertőtleníthető területek lehetősége igen széles. Az alábbi sorokban információt szerezhet arról, hogy milyen hatással van a környezetére és, hogy mely területeken tudunk segíteni Önnek.

Szagok semlegesítésénél

A szagmolekulákat kis ózon koncentráció is képes semlegesíteni. Azonban a különböző molekulák kiiktatása időben eltérhet. A dohányfüstöt és a dohos szagot is nagy hatékonysággal szünteti meg. Alkalmazható lakás, ház, iroda, konditerem, autó, hajó, élelmiszer bolt és még sok más egyéb helyiségek belső tereinek szagtalanítására.

Penészgombák és azok spóráinak semlegesítésénél

Az ózon hatékonyan semlegesíti, a penészgombával szennyezet területet. Elpusztítja azok spóráit, így akadályozva meg egy esetleges légúti megbetegedés kialakulását. A már jól látható penészgombának a további fejlődését gátolja, illetve a kezelés után porózussá teszi azt.

Fontos, hogy amennyiben a kezelést követően nem szüntetjük meg a kialakulás okait, úgy a penészes környezet ismét létrejöhet!

Erősen szennyezett helyiségek, berendezések (kórtermek, szállodai szobák, klímák) fertőtlenítésére!

A 19. században az emberek elkezdték hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, a táplálék frissen tartására. Az ózon a harmadik aktív oxigén molekulának köszönhetően nagy hatékonysággal pusztítja el a baktériumokat, vírusokat. Megbontja a baktériumok sejthártyáját majd egy másik ózon molekula érintkezésbe kerül a sejtfallal, így idézve elő egy robbanásszerű reakciót, amely következtében lyuk keletkezik azon. Ez a folyamat több alkalommal megismétlődik, tovább lyukat hozva létre a sejtfalon, mindaddig, amíg a baktérium el nem pusztul.

A vírus 200-szor kisebb mikroszkopikus organizmus. Az ózonmolekulák a vírus kapszidjait károsítják, így azok nem tudnak további fertőzést okozni.

Mi történik a kezelés alatt:

 • A magas teljesítményű ózon gép elektromos kisülést generál, ezzel megváltoztatva az oxigen (O2) kémiai szerkezetét, így hozva létre az ózont (O3).
 • Az ózon összeütközik a levegőben keringő káros baktériummal. A sejtfalat megsérti, majd egy robbanásszerű reakciót indít el, aminek az eredménye, hogy megsemmisíti azt!
 • A reakció következtében az ózon elveszíti a plusz molekulát így visszaalakul Oxigénné!

Az alábbi területeken nagy hatékonysággal alkalmazható technológiánk! A kezelést követően az ózon lebomlik, így a friss, tiszta levegő illatát hagyva maga után!

 • Autók, lakókocsik klímáinak tisztítása, fertőtlenítése, szagtalanítása!
 • Hűtőkocsik, teherautók rakodóterületeinek fertőtlenítése!
 • Lakások szobáinak fertőtlenítése, szagtalanítása! A kezelés alkalmával az ingatlan tartalmának antibakteriális fertőtlenítése!
 • Orvosi –és állatorvosi rendelők, műtők, kórtermek fertőtlenítése!
 • Hotelszobák bútorainak fertőtlenítése, szagtalanítása!
 • Konditermek öltözőinek teljes körű kezelése!
 • Óvodák, bölcsődék fertőtlenítése!
 • Éttermek, élelmiszer boltok, hentes üzletek károkozóinak eltávolításánál!
 • Irodák tisztítása, fertőtlenítése!

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a használt eljárás ható – és maradvány anyagok tulajdonságait tekintve.  A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket ( kaucsuk gumi és ezüst kivételével). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik – szobahőmérsékleten a felezési idő 2O-35 perc – és nem hagy hátra semmilyen maradvány anyagot.  A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)